• Home Slider01

Dusseldort H2 mobility waterstofEen belangrijke stap bij de ontwikkeling van waterstoftankstations in Europa. In de Duitse stad Düsseldorf wordt een compleet nieuw groot en krachtig waterstoftankstation gebouwd met een capaciteit van 5000 kilo per dag. Het ‘waterstoftankstation van de toekomst’ wordt gerealiseerd door de projectpartners H2 Mobility, Hoerbiger en Ariel en markeert een belangrijke stap in de richting van een duurzame en betrouwbare transportinfrastructuur.

Het nieuwe waterstoftankstation heeft een capaciteit die vijf keer hoger ligt dan de andere grote waterstoftankstations in Europa. En dat betekent een belangrijke stap voor grote transporteurs die op waterstof willen gaan rijden. De belangrijkste ontwikkeling bij het tankstation is de opschaling van de compressietechnologie.  Door de technologische samenwerking tussen Hoerbiger en Ariel is een compacte, maar krachtige compressor ontwikkeld die is afgestemd op de mobiliteit.

De compressor is nu een integraal onderdeel van Hoerbiger's nieuwe waterstofcompressorpakket HCP 500, dat zal worden gebouwd in Trnava, Slowakije. De HCP 500 is voorzien van het unieke compressor-capaciteitssysteem "eHydroCOM", dat uitstekende regelbaarheid van stroomsnelheden biedt, gekenmerkt door een hoge regelnauwkeurigheid en een breed regelbereik. Dit zorgt voor een perfecte afstemming op de vereisten van elektrolysers en waterstoftankstations, waardoor een hoge massastroom van meer dan 250 kg/u (105.802 scf/u) mogelijk is. De Total Cost of Ownership (TCO)-prestaties zijn aanzienlijk beter vergeleken met de huidige technologieën op de markt.

H2 Mobility, eigenaar van de meeste waterstoftankstations in Duitsland, gebruikt het compressorpakket voor het nieuwe heavy-duty tankstationconcept. In combinatie met hun nieuwe modulaire dispensers wordt een toekomstgericht tankconcept ontwikkeld voor zware voertuigen, waaronder vrachtwagens en bussen. Dit systeem kan tanken bij drukken variërend van 350 bar tot 500 bar.

“De prestaties van het Düsseldorfse tankstation aan de Höherweg zijn momenteel ongeëvenaard in Europa”, legt Frank Fronzke, Managing Director en COO van H2 Mobility Deutschland, uit. “Het vertegenwoordigt de nieuwe generatie H2 Mobility-tankstations. In Düsseldorf kunnen meerdere 350 en 700 bar voertuigtypen (bussen, vrachtwagens, lichte bedrijfsvoertuigen en personenauto's) gelijktijdig en achtereenvolgens op dezelfde locatie tanken. Dankzij onze gepatenteerde tanktechnologie is tanken met hoge prestaties nu mogelijk. Onze klanten profiteren meer dan ooit van moderne technologie en de voordelen van waterstofaandrijving: korte tanktijden met een groot bereik,”

Lees ook: nederland-24-uur-waterstof-challenge-2024-start-volgende-week-op-media-park-hilversum

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen