• Home Slider01

Deventer total waterstofTotalEnergies heeft de afgelopen week een nieuw openbaar waterstof tankstation geopend in Deventer, Nederland. De tanklokatie staat op het bedrijvenpark A1 en maakt onderdeel uit van het bestaande TotalEnergies Express Deventer Truckpoint. Er kan waterstof getankt worden onder 350 en 700 bar. Het tankstation is geleverd door Resato in Assen. De belangrijkste klant vanaf het begin wordt transportbedrijf Vos dat twee waterstoftrucks gaan inzetten.

De realisatie van dit nieuwe waterstof station ontsluit de strategische Trans-European Transport Network (TEN-T) corridor. Het station wordt toegevoegd aan het bestaande netwerk van waterstof stations en maakt waterstof tanken mogelijk op de route van Rotterdam en Amsterdam richting Berlijn of Scandsinavië.

Robert Joore, Country Chair voor TotalEnergies in Nederland is enthousiast over alweer een nieuw waterstoftankstation in nederland. "De opening van het waterstof tankstation in Deventer past binnen de ambitie van TotalEnergies om tegen 2050 samen met de samenleving CO2-neutraliteit te bereiken. Dit brengt het aantal waterstofstations van TotalEnergies in Nederland op acht, naast Capelle a/d IJssel, Utrecht, Arnhem, Delfzijl, Breda, Veldhoven en Roosendaal.”

TotalEnergies is van plan het tankstation op termijn over te dragen aan TEAL Mobility, de joint venture opgericht door TotalEnergies en Air Liquide. Gezamenlijk willen deze bedrijven een internationaal waterstoftankstationnetwerk uitrollen voor zwaar transport langs de belangrijkste Europese wegen in in Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg en Duitsland.

Het nieuwe waterstof tankstation in Deventer is mogelijk gemaakt met financiële steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via het subsidieprogramma “Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport)”. Via de provincie Overijssel ontving de energieopslagoplossing op het station een financiële bijdrage van de Nederlandse overheid die projecten in duurzame mobiliteit ondersteunt, waaronder de bouw van waterstof tankstations.

Adres: TotalEnergies Express Deventer Truckpoint, geëxploiteerd door Circle K. Van der Landeweg 9t, nabij afrit 24 van de snelweg A1/E30.

Lees ook: nederland-koning-willem-alexanader-opent-innovatieve-waterstoffabriek-in-nieuwegein

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen