In Japan maakt de jeugd al op jonge leeftijd kennis met waterstoftoepassingen. Op 2 februari werd in het Toyota City Museum in Kosakahonmachi, Toyota City, een evenement gehouden waarbij bezoekers rijst en varkenssoep konden proeven die op waterstof -in plaats van met aardgas- was gekookt. Er kwamen veel ouders met kinderen naar het event.
De stad organiseerde de bijeenkomst om mensen de voordelen en mogelijkheden van waterstof bij voedselbereiding te laten ervaren. Het project is een samenwerking tussen Toyota Motor Corporation en Rinnai, een grote fabrikant van gasapparatuur, die gezamenlijk fornuizen en kooktoestellen ontwikkelen die gebruikmaken van waterstofverbranding.
De hele dag werd er rijst en varkenssoep gekookt op een waterstoffornuis dat speciaal voor dit event naar het City Museum werd gebracht. De smaak was volgens de bezoekers prima, hoewel de redactie van Waterstof Magazine zich ook nauwelijks kan voorstellen waarom het minder zou smaken. Er was ook een quizbijeenkomst waarbij mensen op een leuke manier meer konden leren over waterstof.
Lees ook: flinke-uitbreiding-van-range-van-waterstofproducten-bij-parker-hannifin-3