• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: Missie H2 komt met ‘waterstof-inspirience’ tijdens wereldhavendagen in Rotterdam

Rotterdam inspirience Missie H2 waterstofBezoekers van de Wereldhavendagen in Rotterdam kunnen dit jaar voor het eerst kennismaken met waterstof. Het samenwerkingsverband Missie H2 is aanwezig met een ‘inspirience’, afgeleid van de woorden ‘inspiratie’ en ‘experience’. Bezoekers krijgen uitleg over de rol die waterstof de komende decennia gaat vervullen binnen de energietransitie en wat de rol van de havenstad Rotterdam is binnen het intercontinentale waterstoftransport. De stand van Missie H2 is te vinden op de Innovatiekade.

Op de Innovatiekade (de Holland Amerikakade aan de kant van de voet van de Erasmusbrug, bij het KPN-gebouw en De Rotterdam) kunnen bezoekers terecht bij het koepelvormige paviljoen, waar via verschillende interactieve installaties kan worden ontdekt hoe waterstof wordt gemaakt, opgeslagen en vervoerd, wat er nog moet gebeuren voor een duurzame toekomst én wat er momenteel al gebeurt in de Rotterdamse haven en daarbuiten.

Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen is enthousiast over de aandacht voor waterstof: “We zijn heel blij met de komst van de Inspirience van Missie H2 naar de Wereldhavendagen. Het is voor het eerst dat onze bezoekers met zo’n totaalervaring alles kunnen leren over het heden én de toekomst van waterstof, dat gezien wordt als een van de veelbelovendste oplossingen voor de energietransitie. Daarmee sluit Missie H2 naadloos aan bij onze ambitie om onze bezoekers het huidige innovatieve karakter én de toekomst van de Rotterdamse haven te laten zien.” Een van de eerste watertaxi's ter wereld op waterstof is eveneens te zien.

De Inspirience is een initiatief van Missie H2, een samenwerkingsverband van Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland, Eneco, Toyota en Vopak. Gezamenlijk zetten de bedrijven in op waterstof als dé energiedrager die gaat helpen bij het realiseren van de Klimaatdoelen van Parijs: een reductie van 55% CO2-uitstoot in 2030, en een CO2-neutraal Nederland in 2050. 

Zoals gebruikelijk is het grootste deel van het programma van de Wereldhavendagen gratis te bezoeken, zoals de kadeactiviteiten, shows op het water en de spectaculaire zaterdagavondshow. Data: 6, 7 en 8 september 2024

Lees ook: extra-emissievrije-stroom-uit-waterstof-voor-scheepswerf-in-capelle-aan-de-ijssel

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen