• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

USA: flinke pr-campagne rond eerste vuilnisauto op waterstof in San Francisco, Californië

San Fransisco Recology waterstofAfvalinzamelaar Recology houdt wel van enige show. Enkele maanden geleden deed een afvaardiging van het bedrijf mee aan de optocht van Carnaval San Francisco door historische en moderne inzamelbakken door de straten van de miljoenenstad te rollen en kwam het bedrijf opdagen met een medewerker verkleed als inzamelcontainer bij de San Francisco Pride. En nu draait een uitgebreide pr-campagne rond de eerste vuilniswagen op waterstof.

Het voertuig draait twee weken lang op proef in San Francisco en is geproduceerd door New Way uit Carroll, Iowa, een producent van inzamelvoertuigen. Het brandstofcelsysteem is ontwikkeld en geleverd door Hyzon. Met de proef wil Recology onderzoeken of emissievrije voertuigen op waterstof over het benodigde vermogen en bereik beschikken om de ophaalroutes af te leggen en zware lasten te vervoeren. In de USA rijden ongeveer 140.000 inzamelwagens voor afval.

Na San Francisco volgen er proefprojecten bij klanten in heel Californië, waaronder in Los Angeles, die lopen tot het einde van het jaar. Daarna verhuist de inzamelwagen op waterstof naar potentiële afnemers in heel West-Canada.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen