• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Duitsland: Sunfire levert 100 MW elektrolyser aan energiebedrijf RWE in Lingen

Lingen electrolyser SunfireDe bouw van een enorme elektrolyser bij de Duitse stad Lingen is weer een stap dichterbij. Het energiebedrijf RWE heeft het Duitse bedrijf Sunfire uit Dresden geselecteerd om de electrolyser met een vermogen van 100 MW te leveren. Dat betekent een productie van groene waterstof van 2000 kilo per uur. In eerste instantie gaat de H2 naar industriële klanten in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.  

Nils Aldag, CEO van Sunfire is blij met deze enorme opdracht. "Met de realisatie van grote projecten zoals de order van 100 MW van RWE onderstreept Sunfire opnieuw haar leidende positie. Sunfire is een van de weinige bedrijven ter wereld die elektrolysers op industriële schaal kan leveren. Met een orderportefeuille van in totaal meer dan 800 MW zijn we een bevoorrechte partner voor grootschalige projecten."
Ook Sopna Sury, COO Hydrogen van RWE Generation is tevreden over de volgende fase. "Nadat Sunfire al een elektrolyser heeft geleverd voor onze proeffabriek in Lingen, kijken we ernaar uit om deze samenwerking voort te zetten als onderdeel van het GET H2 nucleus-project. Met de elektrolyser van Sunfire zal de GET H2-kern in 2027 zijn volledige productiecapaciteit bereiken. Tegelijkertijd breiden we ons technologieportfolio uit met een alkalische elektrolyser in het driecijferige megawattbereik."

De Duitse stad Lingen ligt 20 km over de Nederlandse grens bij Oldenzaal

Lees ook: zwitserland-hydroride-introduceert-elektrische-fiets-met-oplaadtijd-van-10-seconden

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen