• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Duitsland: waterstofbus van Solaris wint voor het eerst de titel Bus of The Year

Polen solaris bus 18 waterstofFeest bij de Poolse busfabrikant Solaris. De Solaris Urbino 18 op waterstof heeft de prestigieuze prijs Bus of the Year 2025 gewonnen die wordt uitgereikt door de International Jury of the Bus of the Year. Het bedrijf viert het als een historische overwinning, omdat dit de eerste keer is dat een waterstofvoertuig deze prijs krijgt.

De prijs is gisteren uitgereikt op de IAA Transportation show in Hannover, waar Javier Iriarte, CEO van Solaris, de prijs in ontvangst mocht nemen. De Solaris Urbino 18 waterstof onderscheidt zich door zijn geavanceerde waterstoftechnologie, waarmee hij tot 600 kilometer kan rijden op één tankbeurt zonder enige uitstoot - wat het een duurzame en efficiënte oplossing maakt voor modern openbaar vervoer. Solaris is een Europese leider in waterstoftechnologie en heeft inmiddels meer dan 260 waterstofbussen geleverd. Ook de orderportefeuille is goed gevuld met bijna 600 voertuigen.

De Urbino 18 is een gelede bus met een lage vloer en mag maximaal 138 passagiers vervoeren. De Urbino 18 waterstofbus is in 2022 voor het eerst gepresenteerd. Het H2 voertuig van Solaris heeft geen conventioneel motorcompartiment, omdat het is uitgerust met een  modulair aandrijfsysteem. De ruimte die zo wordt bespaard, stelt de busfabrikant in staat om de passagierscapaciteit van het voertuig te vergroten.

Lees ook: nederland-koning-opent-productiestation-voor-groene-waterstof-van-hysolar-in-nieuwegein

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen