• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Verenigde Arabisch Emiraten: eerst waterstofbussen in Golfregio rijden in Abu Dhabi

VAE bus Abu DhabiEen bijzondere ontwikkeling in het Midden-Oosten. In een regio waar de olie nagenoeg onbeperkt en goedkoop beschikbaar is, is de eerste serie waterstofbussen gelanceerd. Sinds vorige week rijdt het Integrated Transport Centre met emissievrije bussen in de miljoenenstad Abu Dhabi. De voertuigen, die op waterstof en elektriciteit rijden, zijn onderdeel van het plan om de CO2-uitstoot te verminderen en het openbaar vervoer duurzamer te maken.

Het Integrated Transport Centre  van het Department of Municipalities and Transport  lanceerde de vloot onder de naam Green Bus Programme. Het doel is om Abu Dhabi Island te transformeren tot een groene openbaarvervoerzone. De groene busdienst zal in eerste instantie rijden op route nummer 65 tussen Marina Mall en Shams Boutique op Reem Island. Het programma omvat het evalueren en selecteren van optimale waterstof- en elektrische bustechnologieën om aan de lokale behoeften te voldoen. Het Green Bus Program wil van Abu Dhabi Island een groene zone maken tegen 2030 en de overgang naar een duurzaam openbaar vervoersysteem tegen 2050. Het eerste doel is om waterstof- en elektrische bussen technisch en operationeel te volgen tot 2025 zodat een goede basis kan worden gelegd voor verdere uitrol.

De initiatiefnemers werken samen met partners uit Zuid-Korea en China. Het eerste waterstofstation in de Verenigde Arabische Emiraten werd onlangs in het stadsdeel Masdar City geopend.

Lees ook: frankrijk-mobiele-keuken-in-parijs-maakt-gebruik-van-toyota-waterstofcartridges

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen