• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

China: spelende kinderen getroffen door knallende feestballon gevuld met waterstof

China ballon waterstofEen ontploffende ballon gevuld met waterstof heeft brandwonden veroorzaakt bij een klein kind in China. In een huis in Taiyuan speelden kinderen met een ballon die niet was gevuld met het dure helium, maar met goedkopere waterstof. Toen de ballon een scherp voorwerp raakte spatte deze uit elkaar en zorgde voor verschroeide wenkbrauwen en wimpers.

Het ongeluk gebeurde afgelopen zondag en is vastgelegd via een camera in de woonkamer. Op de beelden is te zien dat de vouw op een bank zit, terwijl twee kinderen met een rode ballon spelen. Plotseling knalt deze uit elkaar en zorgt kortstondig voor een flinke vlam. Hierop beginnen de kinderen te schreeuwen en zoeken ze hulp bij de vrouw op de bank. Er was na afloop geen sprake van levensbedreigend letsel.

Ballonnen gevuld met waterstofgas zijn razend populair in China. Het H2-gas is aanzienlijk goedkoper dan het wereldwijd veelvuldig gebruikte helium, maar zorgt ook voor gevaren. Feestballonnen gevuld met waterstof kunnen gemakkelijk ontploffen als gevolg van verschillende factoren, zoals zonlicht, temperatuur en druk. Daarbij is de explosieve kracht sterk, melden de lokale media in China. Het wordt dan ook afgeraden ballonnen te vullen met H2.

Lees ook: noorwegen-equinor-meldt-flinke-vertraging-bij-aanleg-waterstofpijp-naar-duitsland

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen