• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Japan: Toyota presenteert mobiele waterstoftank tijdens Mobility Show Bizweek 2024

Chiba toyota waterstofToyota presenteert deze ochtend tijdens de Japan Mobility Show Bizweek 2024 een mobiele waterstoftank. Het bedrijf showt de cartridges als onderdeel van zijn bredere visie op een door waterstof aangedreven samenleving. De cartridges maken deel uit van Toyota's inspanningen om een op waterstof gebaseerd ecosysteem te ontwikkelen en af te stappen van traditionele fossiele brandstoffen. De makkelijk verwisselbare tanks kunnen niet alleen in voertuigen worden gebruikt, maar ook voor energie thuis, kamperen en andere off-grid stroombehoeften, waardoor waterstof een toegankelijke en mobiele brandstofbron wordt.

De draagbaarheid van deze cartridges zou een aantal van de uitdagingen kunnen aanpakken waarmee waterstof wordt geconfronteerd, zoals infrastructuur en distributie, door gemakkelijk te kunnen tanken en verwisselen. Gebruikers zouden lege cartridges kunnen vervangen door voorgevulde cartridges, vergelijkbaar met hoe propaantanks tegenwoordig worden uitgewisseld.

Toyota en haar dochteronderneming, Woven Planet Holdings, hebben het prototype van de waterstoftank twee jaar geleden ontwikkeld en willen de cartridge op verschillende plaatsen testen. Een van de proefgebieden is Woven City, een mensgerichte slimme stad van de toekomst die momenteel wordt gebouwd in Susono City, prefectuur Shizuoka in Japan.

De Japan Mobility Show Bizweek 2024 waar de cartridge te zien is, is vanochtend geopend, duurt nog tot en met vrijdag en wordt gehouden in de Makuhari Messe in Chiba.

Lees ook: estland-eerste-fabriek-voor-groene-waterstof-in-baltische-staten-opent-eind-dit-jaar

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen