• Home Slider01

Drancy H2station parijs waterstofHet Franse bedrijf HysetCo opent deze zomer in hoog tempo nieuwe waterstoftankstations in de metropool Parijs. Het bedrijf wil optimaal profiteren van de vervoersbewegingen op waterstof die de honderden taxi’s van Hype maken. Om snel te kunnen groeien is een strategisch samenwerkingsverband met retailer Carrefour aangegaan. De tankstations komen bij de supermarkten en hypermarkten van het concern.

Het nieuwste H2-station Drancy (foto) beschikt in totaal over drie laadpunten met een distributiecapaciteit van 500 kg waterstof per dag en een druk van 700 bar. Faciliteit is 7 dagen per week en 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek. Dit station kan lichte voertuigen, auto's en bedrijfsvoertuigen opladen. De tanksnelheid is ongeveer 5 minuten. "De ontwikkeling van het station van Drancy is een absoluut succes. Dankzij de gemeente Drancy hebben we extreem snel de vergunning gekregen”, meldt Loïc Voisin , voorzitter van HysetCo met gepaste trots.

Hysetco heeft de afgelopen week een nieuw waterstoftankstation in de stad Drancy, in het noordwesten van de regio Parijs geopend. De komende weken komen er twee andere HysetCo-stations bij in Collégien, in het westen van Parijs en in Vitry-sur-Seine aan de zuidkant. De waterstof is emissievrij geproduceerd en wordt geleverd door Air Liquide. Dit is “koolstofarme” waterstof geproduceerd uit kernenergie. Het bedrijf is echter van plan om vanaf 2026 100% groene waterstof uit hernieuwbare energiebronnen te betrekken.

Voor de oprichting van dit station profiteerde HysetCo van subsidies van de regio Île-de-France en de Europese Commissie. “Het kost enkele miljoenen euro's om een ​​station als dat van Drancy op te zetten. Dankzij de ervaring worden de installatietijden verkort en ontdekken we elke maand nieuwe technologieën”, legt Hugo Guiheneuc , projectingenieur bij technisch ondersteuner Eramet bij de opening uit.

Lees ook: europese-rekenkamer-negatief-over-beleid-rond-productie-groene-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen