• Home Slider01

Carroll Hyzon vuilnisauto waterstofEen opvallend voertuig rijdt door de straten in het stadje Carroll in de Amerikaanse staat Iowa (foto). Daar hebben vrachtautofabrikant New Way en waterstofbedrijf Hyzon de afgelopen weken een nieuwe vuilniswagen op waterstof getest. Het voertuig was voor het eerst te zien op de Waste Expo in Las Vegas in mei dit jaar en is nu klaar voor gebruik op de openbare weg. De testen vinden plaats in de nabijheid van de New Way-fabriek in Scranton, om bij onverwachtse problemen snel te kunnen reageren. Inmiddels is het voertuig goedgekeurd en vervoerd naar Californië. De eerste stad waar de vuilnisauto wordt ingezet is San Francisco. De eerste beelden van emissievrije inzameling van huisvuil staan inmiddels online.

De interesse in de Verenigde Staten in waterstof-aangedreven vuilniswagens is aanzienlijk toegenomen sinds New Way en Hyzon aankondigden dat de emissievrije wagen met een brandstofcel deze maand op routes in de San Francisco Bay Area zal worden getest. Daarna volgen er proefprojecten bij klanten in heel Californië, waaronder in Los Angeles, die lopen tot het einde van het jaar. Volgend jaar verhuist de inzamelwagen naar potentiële afnemers in heel West-Canada.

"Afvalinzameling is een ideale toepassing om de levensvatbaarheid van waterstofbrandstofceltechnologie in de milieudienstensector te demonstreren," aldus Eric Evans , Chief Product Officer van New Way. "De integratie van de prestaties en functionaliteit van onze geautomatiseerde zijlader New Way Sidewinder en de consistente en regeneratieve kracht van de waterstofbrandstofcel-aandrijflijn van Hyzon, biedt een lichtere vuilniswagen met meer laadvermogen, vergeleken met batterij-elektrische, en een vergelijkbaar bereik en prestaties als de diesel- en CNG-vrachtwagens in de wagenparken van klanten."

De proeven met New Way-klanten in Californië en Canada bouwen voort op het succes van Hyzon's brandstofcel-elektrische vuilniswagenproeven in Australië , wat volgens het bedrijf aantoont dat waterstofbrandstofceltechnologie een levensvatbare vervanging is voor traditionele zware dieselmotoren. De waterstofbrandstofcelsystemen van Hyzon zijn voldoende robuust om consistent vermogen te leveren over een verwacht bereik van ruim 200 kilometer, inclusief ten minste 1.200 containerliften en ritten naar het overslagstation.

"Dit op waterstof werkende vuilniswagen is het bewijs van wat er gebeurt als experts uit de industrie en technologie samenwerken om te innoveren en geavanceerde oplossingen te bieden om de industrie vooruit te helpen," aldus Don Ross , Chief Sales Officer voor New Way. "We bevinden ons in een unieke positie om duurzamere, alternatieve energie te kunnen leveren aan afvalvervoerders die streven naar nul-emissiedoelstellingen, initiatieven voor koolstofreductie en andere vereisten voor schone energie."

New Way is een belangrijke Amerikaanse leverancier van afvalwagens, vuilniswagens, afvalpersen, en elektrische vuilniswagens. Al deze voertuigen kunnen worden uitgerust met een voor- zij- of achterlader.

Lees ook: toyota-en-bmw-gaan-samenwerken-bij-de-ontwikkeling-van-voertuigen-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen