• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Verenigde Staten: drone van Aurora Flight Sciences vliegt zeven uur non-stop op waterstof

Virginia drone waterstofEen drone die verticaal kan opstijgen en landen en is uitgerust met een brandstofcelsysteem, heeft een duurvlucht van 7 uur voltooid. De "SKIRON-XLE" van Aurora Flight Sciences heeft daarmee de tijd van emissievrij vliegen verdubbeld. Een batterij-elektrische variant blijft maximaal 3,5 uur in de lucht. De testvlucht, uitgevoerd op een vliegveld in Virginia, USA, laat aanzienlijke vooruitgang zien in het vlieguithoudingsvermogen van SKIRON-drones.

SKIRON is een hybride eVTOL-platform dat elektrisch verticaal opstijgen en landen combineert met voorwaartse vluchten met vaste vleugels. Het voldoet aan de Amerikaanse FAA Part 107-voorschriften met betrekking tot het gebruik van drones en kan buiten het gezichtsveld vliegen. Voor de zeven uur durende vlucht werd de drone voorzien van twee waterstoftanks van 5 liter, een Intelligent Energy-brandstofcel, een Trillium HD45 EO/IR-camera en een lithium-polymeer hulpbatterij. Bij vertrek bedroeg het gewicht ​​ongeveer 24 kg. Na voltooiing van de vliegtest landde de SKIRON-XLE met een lege waterstofbrandstoftank en voldoende veiligheidsmarge in de batterij weer op het vliegveld.

Jason Grizna, Senior Director of Products bij Aurora Flight Sciences, is enthousiast over de vliegresultaten: “Bij deze laatste vluchttest heeft SKIRON-XLE aangetoond dat het toestel eenvoudig te implementeren en te bedienen is en tegelijkertijd de langere vluchttijden biedt waar klanten naar op zoek zijn. We denken dat we dit baanbrekende product begin 2025 aan onze klanten kunnen leveren.”

Het vliegtuig heeft maximaal vier plekken waar waterstoftanks bevestigd kunnen worden. Dit kan aan de neus, romp en onder de vleugels. Het commandocentrum op de grond kan de drone tot een afstand van 75 kilometer volgen.

Lees ook: belgie-rederij-cmb-tech-opent-r-d-center-voor-waterstofverbrandingsmotoren-in-japan

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen