• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Spanje: Hexacon Purus Maritime levert H2-systeem voor nieuwe schip van Greenpeace

Greenpeace schip waterstofWaterstofspecialist Hexagon Purus Maritime meldt een order te hebben ontvangen voor een waterstofbrandstofsysteem van Freire Shipyard in Vigo, Spanje. De werf gaat een schip met een waterstofsysteem bouwen voor milieuorganisatie Greenpeace. Dit schip met een lengte van 75 meter wordt voorzien van geavanceerde groene technologieën, waaronder waterstof- en e-methanol-energiesystemen. De levering van het waterstofbrandstofsysteem staat gepland voor 2027.

"We zijn verheugd om Greenpeace's missie te ondersteunen om innovatieve oplossingen te presenteren voor het verminderen van maritieme emissies," aldus Robert Haugen, Managing Director van Hexagon Purus Maritime. "Dit partnerschap onderstreept onze toewijding aan het pionieren van zero-emissietechnologieën en het bijdragen aan een duurzame toekomst voor de maritieme industrie."

Het Greenpeace-schip, gebouwd door Freire Shipyard en ontworpen door Dykstra, zal wind- en zonne-energie maximaal benutten door gebruik te maken van meer dan 2000 vierkante meter aan zeilen, batterijpakketten en zonnepanelen. Het zal ook geavanceerde energiesystemen bevatten die het gebruik van groene waterstof en e-methanol mogelijk maken om in de resterende energiebehoeften te voorzien.

In 2023 heeft de International Maritime Organization (IMO) een herziene strategie aangenomen om de uitstoot van broeikasgassen (GHG) door internationale scheepvaart te verminderen. Het beschikbaar maken van groene waterstof voor gebruik in de maritieme sector is cruciaal om de wereldwijde uitstoot van broeikassen omlaag te krijgen. Groene waterstof zal naar verwachting in 2050 tot 25% van de wereldwijde energiebehoefte dekken.
Hexacon meldt dat maritiem vervoer verantwoordelijk is voor ongeveer 2,5% tot 3% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen Het beschikbaar maken van groene waterstof voor gebruik in de maritieme sector is daarom van cruciaal belang om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Lees ook: verenigde-staten-drone-van-aurora-flight-sciences-vliegt-zeven-uur-non-stop-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen