• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: BP Tankstation D!vers in Woerden organiseert waterstofevent voor bedrijven

Woerden divers waterstofBP Tankstation D!vers organiseert samen met de gemeente Woerden een event rond waterstof. D!vers is gevestigd aan de oost en west-zijde van de Europabaan, de belangrijkste verbinding tussen woerden en de naastliggende snelweg A12, wil de tanklokatie aan de oostkant in de toekomst uitbreiden met een waterstoftankstation. Tijdens het ‘Woerden Waterstof Werkt Mobiliteit Evenement’ krijgen ondernemers meer informatie over voertuigen op waterstof, het toekomstige waterstoftankstation, subsidiemogelijkheden en kan een proefrit worden gemaakt in verschillende auto’s op waterstof.

“Hoewel er nu al verschillende personenauto’s in Nederland te koop zijn, richten we ons met dit event speciaal op het bedrijfsleven’, laat Henk van Os van D!vers aan Waterstof Magazine weten. “Waterstof is een uitstekende brandstof voor branches waar voertuigen niet iedere keer uren lang aan de stroomkabel kunnen hangen. Soms is daar geen tijd voor of in andere gevallen zijn er problemen met de netcapaciteit. 100% emissievrije waterstof wordt bijna net zo snel getankt als benzine of diesel en zorgt voor nagenoeg een gelijke actieradius. Bij het toekomstige waterstoftankstation in Woerden kunnen personenauto’s, bussen, en vrachtauto’s straks zonder problemen waterstof tanken onder een druk van 350 of 700 bar.”

D!vers organiseert het waterstofevent samen met de gemeente Woerden en Waterstof Utrecht, het samenwerkingsverband van de provincie. Er zijn verschillende sprekers waaronder Kees Verbogt van het ministerie die de subsidiemogelijkheden voor waterstofvoertuigen toelicht en Chris Buijtenhuis over de nieuwe MAT truck op waterstof die volgend jaar op de Nederlandse wegen verschijnt. Waterstofspecialist Paul Bombeld, ervaren waterstofrijder en hoofdredacteur van Waterstof Magazine, geeft een overzicht  van verschillende (bedrijfs)voertuigen die nu al te koop zijn en voertuigen op waterstof die de komende jaren gaan rijden. Hij gaat ook in op de verschillen tussen waterstof-elektrisch rijen en het rijden met een waterstofverbrandingsmotor en op het netwerk van waterstoftankstations in Nederland en Europa.

Het ‘Woerden Waterstof Werkt Mobiliteit Evenement’ wordt gehouden op vrijdag 13 september 2024 in het gemeentehuis van Woerden aan de Blekerijlaan 14. Inloop vanaf 12.30 uur, start bijeenkomst 13.00 uur. Vanaf 15.30 uur is er een Borrel & Bites.

Deelname is gratis, opgeven kan direct via deze link

Lees ook: flinke-pr-campagne-rond-eerste-vuilnisauto-op-waterstof-in-san-francisco-californie





 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen