• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Duitsland: Opel presenteert tweede bestelwagen op waterstof tijdens IAA Transportation 2024 

Hannover opel MovanoDe Duitse autofabrikant Opel komt met een tweede bestelwagen op waterstof. Naast de Opel Vivaro op waterstof, die nu al leverbaar is, wordt de nieuwe Opel Movano Hydrogen gelanceerd. Het publiek kan voor het eerst kennismaken met de emissievrije bestelwagen op de IAA Transportation 2024 in Hannover, die volgende week maandag 16 september van start gaat. De nieuwe Movano Hydrogen heeft een actieradius van ongeveer 500 kilometer en kan in minder dan 5 minuten worden getankt.

De Opel Movano Hydrogen behoort tot de grootste modellen binnen het lichte bedrijfswagenprogramma van Opel.  De voertuigfabrikant toont hoe er lange afstanden kunnen worden gereden zonder lokale emissies uit te stoten en toch een snelle tanktijd van 5 minuten te hebben. De elektromotor in de waterstofwagen levert een vermogen van 110 kW (150 pk) en een maximumkoppel van 410 Newtonmeter. De lithium-ionaccu van 11 kWh biedt ondersteuning bij het starten of accelereren. Dit betekent dat het brandstofcelsysteem altijd onder optimale omstandigheden werkt.

Een ander groot voordeel van het hybride systeem is dat remenergie kan worden geregenereerd en tijdelijk kan worden opgeslagen. De volledige aandrijftechnologie en de waterstoftanks zijn zo ruimtebesparend ondergebracht dat de bestelwagen geen compromissen sluit op het vlak van dagelijkse bruikbaarheid. Afhankelijk van de variant kan er tot 17 m3 lading worden meegenomen en bedraagt het laadvermogen maximaal 1.370 kilogram.

Opel heeft al een batterij-elektrische variant van de Opel Movano (foto).

Lees ook: spanje-hexacon-purus-maritime-levert-h2-systeem-voor-nieuwe-schip-van-greenpeace

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen